strava voordeel korting nuhardlopen

Motivatieproblemen met hardlopen

Mei 15, 2020 door Nuhardlopen

Elke hardloper heeft wel een eens zo een moment gehad: ik wil vandaag echt niet hardlopen! Zeker in de wintermaanden, als het vrij koud of als het buiten regent, dan heb je helemaal geen zin. Toch is het zonde als je deze training overslaat, want je weet dat je toch moet gaan hardlopen. Om jou toch die motivatie te geven voor je hardlooptraining, geven wij hier in dit artikel enkele waardevolle tips om jouw trainingsmotivatie te geven.

1. Plan een doel

Het makkelijkst om te doen, is om een duidelijk doel te stellen. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om jezelf in te schrijven voor een hardloopwedstrijd of een bepaalde afstand te lopen. Ons advies hierbij is om jezelf in te schrijven voor een loopwedstrijd, waarom? Dan heb je een stok achter de deur en weet je waar je naar toe moet gaan werken als hardloper. Doelloos in de rondte blijven hardlopen is nooit goed. Bekijk de beste hardloophorloges van dit moment, sommige hardloophorloges kunnen namelijk makkelijk doelen bijhouden! Tip: Noteer vooraf duidelijk een doel wat jij voor ogen hebt. Is dit bijvoorbeeld: sneller worden, afvallen of een specifieke hardloopwedstrijd? Noteer het! En leg de notitie ergens neer, zodat je herinnerd wordt aan je doel!

2. Neem verschillende routes

Er zal talloze mogelijkheden voor verschillende routes, zorg er daarom voor dat je niet altijd hetzelfde rondje loopt. Dit houdt de pret erin. Ook het variƫren met verschillende ondergronden zorgt voor een gevarieerde hardlooptraining. Probeer daarom stukken bos, zand of strand mee te pakken tijdens je training, zo zoek je niet alleen de uitdaging op, maar je bent ook bezig met blessurepreventie. Het hardlopen op asfalt of straat zorgt voor extra veel belasting van het lichaam.

3. Sluit je aan bij een hardloopgroep

Samen trainen is altijd lekker! Je staat samen ook sterker dan alleen. Een groepstraining kan daarom ook vaak motiverend werken voor een hardloper. Je kan elkaar uitdagen en pushen naar hogere doelen, dit werkt vaak motiverend! Er zijn in iedere plaats wel een aantal hardloopgroepen waar je kan aansluiten. Ook bij de lokale atletiekvereniging kan je hardlooptrainingen volgen.

4. Deel je trainingen

Vind je het leuk als je trainingen worden bekeken door jouw vrienden, maak dan een Runkeeper of Strava account aan! Het aanmaken van een account is gratis en werkt vaak motiverend. Je kunt elkaar via deze Apps een like geven of reageren onder een activiteit. Ook krijg je met een Strava horloge meer inzichten in je trainingen en activiteiten. Meestal kan je jouw hardloophorloge verbinden middels bluetooth, maar er zijn ook hardloophorloges op de markt met Wifi. Strava probeert er alles aan te doen om jouw uit te dagen voor je volgende training, om jezelf weer te overtreffen. Je kan ook een van de vele hardloop Apps gebruiken tijdens het hardlopen. Dit kan enorm motiveren.

voordeel korting strava overzicht
Check de voordelen met SportWallet